Mikrobiomi (näytteenottopakkaus)

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5
Hinta: 20,00 2000
Määrä: kpl

Älykäs suoliston laboratorioanalyysi ennaltaehkäisyyn ja ongelmien selvitykseen. (Näytteenottopakkaus)

 

Vatsa kiertää jatkuvasti, turvoksissa, ripulia, jatkuvia ilmavaivoja? Vessassa istumista, vatsa usein mielessä?
Jos keinot on loppu niin me voimme usein vielä auttaa. 

Laboratoriotestit toimittaa Lääkärikeskus Astris, rekisteröity terveydenhuollon palvelutuottaja. Näytteenottopakkaus vähennetään testin hinnasta. Laaja mikrobiomi kokonaishinta 279€

Mikrobiomi – Laaja suoliston laboratorioanalyysi

Mikrobiomi on ulostenäytteestä otettava laboratoriotesti jolla tutkitaan laajasti suoliston hyvinvoinnin tilaa. Suoliston epätasapainotilojen ”arvaaminen” oireiden perusteella on erittäin vaikeaa. Tehokkaan hoidon suunnittelu lähteekin siitä että tiedetään mitä ollaan hoitamassa.

Kotona otettavasta ulostenäytteestä analysoidaan akkreditoidussa laboratoriossa suolistosi tilanne. Sen perusteella voidaan suunnitella tehokas hoito. 
 

IHMISEN RUUANSULATUSJÄRJESTELMÄ

Ruuansulatusjärjestelmällä on keskeinen merkitys terveydelle. Yli puolet puolustussoluista sijaitsee suolistossa, joten se on tärkeä osa elimistön puolustuskykyä eri taudinaiheuttajia vastaan. Moni kärsii ruuansulatuskanavaan liittyvistä oireista kuten turvotuksesta, ummetuksesta, kroonisesta ripulista ja tulehduksellisista suolistosairauksista. Joillakin oireiden takana voi olla kasvain tai syöpä

SUOLISTOA KOKO PITUUDELTA

Suolistoa on 7,5 metriä ja sen sisäseinämät ovat täynnä poimuja ja pieniä ulokkeita – villuksia. Yhteenlaskettu suoliston limakalvojen ala on 300 m2 ja siten se on meidän laajin alueemme jolla on suora yhteys ulkopuoliseen maailmaan. Ihminen ehtii elämänsä aikana nauttia noin 65 tonnia ruokaa ja 50 000 litraa nesteitä. Ravinnosta elimistö saa tarvitsemansa hivenaineet ja vitamiinit suoliston ja ruuansulatusentsyymien toiminnan ansiosta. Tästä syystä krooniset ruuansulatusongelmat voivat johtaa moniin sairauksiin ja terveyden tilan heikkenemiseen.

’’SUOLISTO-AIVOT’’

Suolistoa ympäröi suurempi määrä hermosoluja kuin mitä selkäytimessä on: yli 100 miljoonaa. Ne ovat samanlaisia hermosoluja kuin aivoissa ja ne muodostavat nk. suoliston aivot tai ’’second brain’’. Sanonta ’’perhosia vatsassa ’’ tai kovan stressin tuomat vatsatuntemukset kuvaavat tätä suoliston ja hermoston yhteistoimintaa. Aivojen, suoliston ja selkäytimen hermosolut kommunikoivat keskenään hormonien ja sähköisten impulssien avulla ja myös tätä kautta on suoliston terveys tärkeä koko ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Suoliston terveydentila voi vaikuttaa mielialaan, stressinsietokykyyn ja esim. muistiin.

INDIKAATIOITA:

 • Maha-suolistokanavan vaivat
 • Kroonistuneet ongelmat kuten ummetus, ripuli, pahoinvointi
 • Epäily tulehduksellisista suolistosairauksista kuten Crohnin tauti, colitis ulcerosa
 • Epäily ruokaintoleransseista
 • Yleisen terveyden tilan arviointi
 • Maha-suolikanavan sairauksien hoitokontrollit
 • Immuunisysteemin häiriöt ( allergiat, infektioherkkyys jne. )
 • Suoliston bakteerikannan määritys antibioottikuurin jälkeen
 • Apukeino ruokavalion arvioimiseen
 • Dysbioosin määritys
 • Suoliston kasvainriskiarvio

 

PARAMETRIT (279€):

Ulosteen PH
 
  PH muutoksia aiheuttaa happoittavien tai alkalisoivien bakteerien liikakasvu,
 
Aerobiset bakteerit
 
  Ryhmään kuuluvat mm. enterobakteerit kuten E. coli, Citrobacter, Enterobacter,Hafnia, Klebsiella, Morganella, Proteus, Pseudomonas, Serratia and Yersinia. Osa,niistä tuottaa endo– ja sytotoksiineja jotka voivat aiheuttaa limakalvon,inflammatorista ärtymystä ja niiden liikakasvu tulisi hoitaa. Vastaavasti esim. E.coli,tuottaa muiden bakteerien kasvua hillitseviä yhdisteitä ja on siksi tarpeellinen.
 
Anaerobiset bakteerit 
  Hyödyllisiä bakteereja kuten Bifidobacterium sp., Lactobacillus sp. joiden merkitys,terveelle suolistolle on suuri. Niiden metaboliatuotteet estävät haitallisten,bakteerien kolonisaatiokykyä sekä happamoittavat suolistoa. Haitallisista,bakteereista mitataan mm.Clostridium sp.
 
Hiivat ja home 
  Hiivasienet eivät ole osa normaalia suolistoa, mutta sitä kulkeutuu ruuan,mukana pieniä määriä. Jos suoliston immuniteetti ja floora ei ole kunnossa niin hiiva voi kolonisoitua aiheuttaen usein erilaisia ongelmia. Hiivan jatkoanalyysina,suosittelemme D-Arabinitolin mittausta joka on herkkä mittari sisäiselle hiivakasvustolle.
 
Ruuansulatusjäänteet
 
   Sulamattomat ainesosat ulosteessa (rasva, proteiini, sokeri) sekä kuidun ja veden,määrä.
 
     
Alfa-1 antitrypsiini


 
  Proteaasi-inhibiittori, kuvaa suolistoon vuotavien plasmaproteiinien määrää. Sitä,käytetään yhtenä ”vuotavan suolen syndrooman” merkkiaineena arvioitaessa,suoliston läpäisevyyttä. Se nostaa allergiariskiä suoliston (etenkin ruokaperäisille),antigeeneille.
 
Kalprotektiini


 
  Koko suolikanavan tulehduksen mittari (syynä voi olla tulehdukselliset,suolistosairaudet, kasvaimet, polyypit, tulehduskipulääkkeiden aiheuttamat,limakalvovauriot, kanavan bakteeri– ja virusinfektiot, koliitti, allerginen reaktio jne.)
 
Sekretorinen IgA 
  Limakalvon paikallinen immuunipuolustusjärjestelmä patogeeneja vastaan mm.,estämällä patogeenin tarttumista limakalvon pintaan, jolloin mikrobi ei pääse,tunkeutumaan elimistöön. Lisäksi IgA:n on osoitettu neutraloivan myös muita,biologisesti aktiivisia antigeenejä, kuten mikrobien tuottamia toksiineja ja,entsyymejä.
 
Parasiitit
 
  OPTIO: Parasiittien mikroskopointi kahteen kertaan
 
Parasiitit—PCR


Lisätietoja:
  OPTIO: Parasiitit PCR 1 tai PCR 2. Lisätietoja https://www.astris.fi/blogi/vatsa 
 
https://www.astris.fi/blogi/vatsa
 
   
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.